Konference Sázkové hry na vnitřním trhu

09.06.2009 09:41

Ve dnech 15. a 16. června 2009 se v Praze uskuteční konference Sázkové hry na vnitřním trhu, kterou pořádá nezávislá vzdělávací agentura Akademie evropského práva (ERA) ve spolupráci s českým předsednictvím v Radě EU. Konferenci zahájí náměstek ministra financí Tomáš Zídek. Konference se bude věnovat aktuálně diskutovaným tématům spojeným s provozováním sázkových her a loterií.

Cílem konference je poskytnout účastníkům pohled na nejrůznější aspekty provozování sázkových her a loterií, přes v současnosti velmi diskutované otázky on-line sázení, ochrany spotřebitelů, praní špinavých peněz, po otázky týkající se zdaňování těchto aktivit nebo průřez rozhodnutími Evropského soudního dvora.

Akademie Evropského práva je přední evropskou vzdělávací agenturou, na semináři proto  vystoupí celá řada zahraničních odborníků, kteří se věnují problematice sázkových her a loterií již celou řadu let. Součástí konference bude i několik panelových diskuzí, které umožní prezentaci názorů mnohých zájmových skupin či odborných asociací evropského charakteru. Konference tak bude příležitostí pro národní regulátory, zástupce podnikatelské sféry a zájmové skupiny vést dialog na téma právních aspektů vývoje v této oblasti.

Více informací na Portálu MF ČR a EU2009.cz